Vesti

Ministarstvo za zajednice i povratak pomoći će Gorancima

Ministarstvo za zajednice i povratak Vlade Kosova uputiće svi neophodnu pomoć stanovništvu Restelice, obećano je iz ovog ministarstva.

Ministar za zajednice i povratak Radojica Tomić je nakon tragedije u kojoj je od snežne lavine u mestu Restelica, poginulo devet članova porodica Reka, izrazio duboko saučešće rodbini i prijateljima nastradalih i istovremeno je najavio da će ovo ministarstvo u saradnji sa svim ostalim nadležnim institucijama, uputiti svu neophodnu pomoć ugroženim meštanima.

Ministar Tomić je istakao potrebu dalje koordinacije predstavnika domaćih i međunarodnih institucija i samih stanovnika Restelice, istakavši da su sada na prvom mestu neophodni solidarnost i zajedničko delovanje.

Saučešće rodbini i prijateljima porodice Reka uputili su zamenici premijera Kosova Slobodan Petrović i Bedžet Pacoli.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017