Vesti

Restelica: Danas sahrana devet članova porodice Reka

Zbog snega i loših vremenskih uslova otežana je potraga za desetim članom porodice Reka. Danas u 16 časova biće sahranjeni stradali.
 • 13.02.2012
 • 20:22 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1904
Restelica: Danas sahrana devet članova porodice Reka
Restelica (Foto gorapress)

Predsednik građanske inicijative Gora Murselj Haljilji kaže da meštani Restelice i susednih sela rade na raščišćavanju puta ka seoskom groblju, kako bi bili sahranjeni stradali u snežnoj lavini, koja se u subot obrušila i zatrpala kuće u ovom goranskom selu.

“Danas posle podne biće obavljena sahrana devetoro stradalih članova porodice Reka”, kazao je on.

Haljilji je kazao da se za desetim članom porodice Reka još uvek traga  iako je potraga otežana zbog izuzetno loših vremenskih uslova u ovom regionu. On je kazao da je spašena samo petogodišnja devojčica koja ima promrzline šake, ali je van životne opasnosti.

Kosovske bezbednosne snage sinoć su zbog loših vremenskih uslova prekinule potragu za dvadesetogodišnjem mladićem porodice Reka, ali je jutros nastavljena.

“Pristup mestu nesreće mehanizacijom je nemoguć, jer je u međuvremenu pao sneg preko 50 cm. I pored užasnih uslova i dalje je prisutan veliki broj pripadnika KBS-a, KPS-a, KFOR-a”, kazao je Haljilji.

Haljimi je kazao da je opštinu Gora i selo Restelica zadesila, do sada nezapamćena tragedija.

“Na Gori su se i ranije događale lavine i snežni nasnosi ali nikada nije bilo žrtava. Velika tragedia, jedan muk širi se Gorom. Meštani svih goranskih sela su bili tamo i pokušali su da pruže pomoć. Uradili su sve što su mogli ali lavina koja se obrušila na kuće nanela je sneg visine oko 10 metara, neke kuće se i ne vide a ostale koje su oštećene u njma srećom nije bilo ljudi. Nažalost za porodicu Reka nije bilo spasa”, rekao je Haljilji KIM radiju.

On kaže da je u ovom trenutku svaka pomoć preko potrebna.

"Problema ima u saobraćaju, putevi su blokirani. Potrebno je da nas neko obiđe i vidi kakvo je stanje. Pomoć će svakako biti dobrodošla svima”.



Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017