Pantić: Referenudumom ojačati poziciju pregovaračkog tima

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je da je sve spremno za referendum i da će biti organizovan kao i lokalni izbori 2010. godine.

Podeli ovaj članak sa:
  • Krstimir Pantić (Foto KIM)

Pantić je za Radio B92 rekao da referendum organizacija opozicionih stranaka već "izraz volje i htenja svih Srba sa Kosova i Metohije da jasno i glasno kažu da neće prihvatiti jednostrane i nasilne akcije".
On je tvrdi da je efekat referenduma "ojačavanje pozicije pregovaračkog tima Srbije" i smanjivanje "pritiska na sever Kosova".

"Ovo je prilika da se svi uvere kakvo je raspoloženje stanovnika na severu Kosova, a ne da se daju paušalne ocene. Položaj pregovaračkog tima će biti ojačan jer će iza sebe imati 70.000 Srba koji su odlučno rekli da ne žele kosovske institucije i da neće prihvatiti nikakvo jednostrano i nasilno nametanje rešenja", rekao je predsednik opštine Kosovska Mitrovica.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica smtara da je Beograd je bio protiv referenduma zato što se "na vladu i predsednika Borisa Tadića vršio ogroman pritisak" i dodao da su poslanici DS, G17 i SPS sa Kosova listom za referendum i da su to i govorili u javnim nastupima.

"Ovim referendumom biće ojačan položaj Srba na severu , Vlade i Srba koji žive južno od Ibra jer će , verujem, i oni uskoro organizovati referendum u srpskim sredinama i pokazati da se niko od nas nije odrekao Kosova i Metohije", rekao je Pantić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane