Vesti

Goranci: Srbja da pokaže da nas nije zaboravila

Građanska inicijativa Goranaca pozvala je Vladu Srbije da pruži hitnu pomo porodicama nastradalih Goranaca u selu Restelica u Gori kao I stanovnicima tog, lavinom zahvaćenog sela i time pokaže da nisu zaboravili na Gorance.
Goranci: Srbja da pokaže da nas nije zaboravila
Restalica (Foto gorapress)

"Sad je trenutak da država Srbija i njena Vlada pokažu da nisu zaboravili na Goru i Gorance", navodi se u saopštenju jedine političke i nacionalne organizacije Goranaca u Srbiji.

Predstavnici inicijative pozvali su predsednika Srbije Borisa Tadića da odmah obiđe opštinu Gora i selo Restelica u kojem se desila, do sada nezapamćena, tragedija i pokaže Gorancima u Gori da je i njihov predsednik i da je Srbija i njihova država.

Goranska incijativa je od Vlade Srbije zatražila da obezbedi neophodnu pomoć u hrani, higijenskim i medicinskim sredstvima za Gorance iz zavejanog sela na tromeđi Kosova i Metohije, Albanije i
Makedonije.

Inicijativa je u saopštejnu kritikovala ministra za Kosovo i Metohiju jer su mu kako su ocenili "najveće aktivnost prema Restelci, da preko medija traži od EULEKS-a i KFOR-a da pomognu stanovnicima Gore".Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017