Novo Brdo: U Boljevcima zavejani petnaest dana

Selo Boljevce u opštini Novo Brdo zavejano je već petnaest dana. Opština nema dovoljno mehanizacije kako bi očistila put pa čeka pomoć KFOR-a i Kosovsih bezbednostinih snaga.

Podeli ovaj članak sa:
  • Foto KIM

Meštani Boljevca su više puta tražili pomoć, ali do danas niko od nadležnih nije odgovorio. „Već petnaest dana smo u totalnoj blokadi. Mi smo našim vozilima pokušali da probijemo put, ali nismo uspeli. Čekamo da nam neko očisti, da  nam pomogne ali do sada nije bilo nikog“, kaže za Klokot radio  meštanin Goran Milenković.

Gradonačelnik Novog  Brda  Bajruš Imeri kaže da je situacija u ovoj opštini veoma teška i da se čine napori da se dođe do svih sela koja su u snežnoj blokadi. „Treba očistiti preko 80 km putava, a mi za to nemamo mogućnosti. Angažovali smo jednu privatnu kompaniju koja je očistila puteve i posle tri nedelje smo stigli do nekih naših građana“.
 
Imeri kaže da opština nema dovoljanu mehanizaciju pa je pomoć zatražila od KFOR-a i kosovskih bezbednostnih snaga. „Situacija je najteža u selu Boljevce, zbog  visine snega mašini koju imamo ne može da očisti. Tražili smo pomoć od KFOR-a, KBS-a i vlade Kosova, ali se do sada niko nije odazvao“, kazao je Imeri.

Juče je posle dvades dana blokade probijen je put do zaseoka Kamenić.  Destočlana porodica Stanković bila je potpuno  odsečena od sveta.

Stamenkoviće  je posetio gradonačelnik Novog Brda i dopremio osnovne  životne namirnice. „Više od 20 dana nisam imamo kontakt ni sa kim. Poslao je gradonačelnik vozilo pa smo oslobođeni“.

Snabdevanje električnom energijom u ovoj opštini je stabilno, a sve javne institucije rade normalno.

U Kosovskom Pomoravlju za sada je samo opština Vitina proglasila vanredno stanje.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane