Bogdanović: Referendum će skupo koštati Srbiju

Ministar za KiM Goran Bogdanović kaže da će referenduma na severu Kosova politički skupo koštati državu Srbiju.

Podeli ovaj članak sa:
  • Goran Bogdanović (Foto KIM)

Bogdanović je ponovio da će referendum štetiti interesima građana severno od reke Ibra, a naročito južno od Ibra, kao i državi Srbiji, koja se bori za ostvarenje njihovih prava.

"Referendum umanjuje naš kredibilitet i kapacitete oko pregovora sa međunarodnom zajednicom. Unapred se znaju rezultati, jer svi smo mi protiv kosovskih institucija. Čemu onda sve to, sem da služi dnevnom politikanstvu. Na štetu običnih ljudi pojedinci pokušavaju da se pred izbore dodvore centralama u Beogradu", kazao je Bogdanović u izjavi koju prenosi "Pres" u onlajn izdanju.

Za održavanje referenduma 14. i 15. februara u četiri opštine na severu Kosova - Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću izneti samo 500 evra i biće plaćeni iz budžeta tih lokalnih samouprava, odnosno od sredstava koje im iz državne kase transferiše Beograd.

Predstavnici referendumskih komisija, naime, tvrde da su se članovi glasačkih odbora odrekli honorara i da će potrošiti oko 50.000 dinara, odnosno oko 500 evra, za štampanje 40.000 glasačkih listića, od kojih će 1.300 biti na albanskom.

Bogdanović je sumnja da će referendum koštati samo 500 evra, navodeći da u opštinama na severu Kosova već ima plakata i bilborda kojima se građani pozivaju na referendum, što takođe košta.

"Novac se rasipa, a građani žive na rubu egzistencije", rekao je ministar.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane