Centralno Kosovo: Smetovi, sneg i led na putevima

Sneg koji je tokom noći padao na teritoriji centralnog Kosova stvorio je stanovništvu nove probleme. Putevi neočišćeni.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sneg na centralnom Kosovu (Foto KIM)

Na putevima na centralnom Kosovu od jutros ima snežnih nanosa. Magistralni putu Priština –Skoplje prekriven je snegom i ledom, što usporava saobraćaj.

Najteža situacija jutros je na putevima  između sela Preoce i Ugljare, ali i između Preoca i Lepine, saznaje KIM radio. Zbog snežnih padavina i smetova neprohodan je putni pravac Novo Naselje, Skulanevo, Suvi Do, Radevo, Batuse.

U opštini Gračanica očekuju da će se saobraćaj na ovim relacijama normalizovati uskoro, pošto su putari izašli na teren.

Direktorka javnih službi u ovoj opštini Jelena Stojanović preporučuje korišćenje zimske opreme i poziva građane da „bez preke potrebe ne kreću na put“.

 „ Molim stanovništvo iz ovog regiona da koristi alternativne putne pravce.  Za normalno kretanje na putevima neophodno je korišćenje zimske opreme“.

Prema rečima Jelene Stojanović, ekipe komunalnog preduzeća su neprekidno na terenu i rade na raščišćavanju lokalnih puteva na teritoriji opštine.

„Trudimo se da meštanima omogućimo normalne uslove. Sada je najneophodnije imati osnovne namirnice za život, struju, vodu, ogerev i čiste puteve do bolnica, apoteka i institucija koje rade“.

Stojanovićeva kaže da za sada nema potrebe uvoditi vanredno stanje na teritoriji ove opštine.
Za sada su opštine Kačanik i Peć proglasile vanredno stanje.

Prohodno na Brezovici

Sneg pada i na Šar planini. Međutim, u opštini Štrpce putevi su prohodni za saobraćaj, kaže za KIM radio savetnik gradonačelnika te opštine Dalibor Jevtić.

„Prilazi selima su očišćeni, a putevi su prohodni i u samom Štrpcu. Imamo tri ekipe koje rade, a uspeli smo da očistimo i put koji vodi ka Ski centru Brezovica koji je prethodnih dana bio zatvoren zbog lavine“, kaže Jevtić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane