Vesti

H.Tači: Sa Tadićem samo o priznanju Kosova

Kosovski premijer Hašim Tači još jednom je izrazio spremnost da se sastane s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, ali je precizirao da tema razgovora može biti samo - priznanje Kosova.
 • 06.02.2012
 • 22:51 h > 22:58 h
 • Tanjug
 • komentara:
 • pregleda: 630
H.Tači: Sa Tadićem samo o priznanju Kosova
Hašim Tači (Foto B92)

Predsednik Tadić je tokom boravka u Bosni i Hercegovini, na sastanku trilaterale na Jahorini, rekao da bi razgovarao s Tačijem, pod uslovom da taj razgovor ne promoviše državnost Kosova, već da pomogne rešavanju problema.

Tadić je još rekao da bi na eventualnom sastanku Tačiju izneo svoj plan o specijalnom statusu za sever Kosova, a da bi predmet razgovora mogao biti i neki drugi plan za sever.

Tači je naglasio da bi na eventualnom susretu s Tadićem imao samo jednu tačku o kojoj bi razgovarali - recipročno priznavanje, prenosi današnji "Ekspres" .

Ostale tačke i problemi mogu se rešiti međudržavnim odnosima, kao i sa drugim susednim zemljama, dodao je Tači.

"Taj susret bi bio u službi mira, stabilnosti, saradnje i dobrosusedskih odnosa, išao bi u prilog evroatlantskih perspektiva dveju država ali i celog regiona", izjavio je Tači.

On je dodao i da eventualni susret ne treba shvatiti kao bitku u kojoj će pobediti "jedan od nas dvojice, ili naše države, jer je ta bitka zaključena juna 1999. godine a rezultat je poznat celom svetu."

Mogućnost održavanja susreta Tači - Tadić aktualizovana je prethodnih dana nakon izjave kosovskog premijera da je spreman da se sretne sa Tadićem, s obzirom na to da je sa njim svojevremeno imao susrete u Beču, tokom prvih pregovora o statusu Kosova i Metohije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017