Vesti

Bez nuspojava posle srpskih prehrambenih proizvoda

Iako su se pojedini srpski proizvodi našli na meti udruženja potrošača Kosova, sinoć je iz Alternativnog kulturnog centra poslata jasna poruka - uz srpske proizvode, bez ikakve bojazni, može se uživati i dobro se zabaviti.
 • 03.02.2012
 • 17:33 h > 18:05 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 764
Bez nuspojava posle srpskih prehrambenih proizvoda
Sa zabave u Alternativnom kulturnom centru (Foto KIM)

Događaji od pre nekoliko nedelja o srpskim prehrambenim proizvodima podstakli su mlade iz Centra za mir i toleranciju da budu maštoviti, te su organizovali veče poslastica, napravljenih isključivo od proizvoda iz Srbije.

Bojan Teofilović iz ove nevladine organizacije kazao nam je da je povod za organizovanje ovakve žurke „kampanja koja poslednjih mesec dana traje na Kosovu i Metohiji“.
 
„Ovde ima poslastica koje su napravljene isključivo od srpskih proizvoda tako da je to naš način da se borimo protiv kampanje, jer znamo da je to politička priča. Oni upravo iz političkih razloga žele da zabrane uvoz srpske robe na Kosovu“, naglasio je Teofilović.

Prisutni su se složili sa  ocenom da nije bilo nikakvih loših posledica nakon što su probali poslastice, a Biljana Petrović nam je to i pojasnila.

 „Čula sam da izlaze neke famozne bubuljice, a možda i mogućnost nekog dodatnog ekstremiteta. Međutim ja do sada ništa nisam primetila“, kazala je ona.

„Mi smo se ovde okupili da pokažemo da srpski proizvodi nisu otrovni. Ovde ljudi jedu i super se provode“, kazao je Aleksandar Rakočević.

Ovaj jedinstveni događaj priredile su nevladine organizacije Centar za mir i toleranciju i Herc.Ostale vesti

Instalacija
U sklopu druge faze izgradnje kružnog toka na raskrsnici ulica Kralja Petra I i Knjaza Miloša postavljen je natpis „Volim Kosovsku Mitrovicu“, koji će krasiti sam grad i tako ispratiti aktuelni trend promocije koji je već zastupljen i u brojnim drugim gradovima centralne Srbije.
 • 03.08.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017