Kongresmeni pokazali razumevanje za Dačićevu ideju o KiM

Potpredsednik vlade Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa američkim kongresmenima Majklom Tarnerom i Dejnom Rorabaherom koji su "pokazali razumevanje" za njegovu ideju o "pravednom razgraničenju koje će omogućiti da se zadovolje srpski interesi na Kosovu i Metohiji", saopštio je MUP Srbije.

Podeli ovaj članak sa:
  • Foto Kurir

Dačić je, kako se navodi, kongresmenima rekao da je "Srbija zainteresovana za rešenje koje bi bilo u interesu i srpske i albanske strane  za kompromisno rešenje koje će trajno otkloniti osnove i razloge za sukob izmedju srpskog i albanskog naroda".

On je "ponovio stav da je rešenje u pravednom razgraničenju, koje će omogućiti da se zadovolje srpski interesi na Kosovu i Metohiji" i "ta ideja naišla je na razumevanje američkih kongresmena, posebno Rorabahera, koji se u američkoj javnosti zalaže za samostalan status srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u odnosu na takozvanu “prištinsku vlast’", dodaje se u saopštenju.

Kongresmeni su se složili da je za dalji razvoj stabilnosti u regionu bitno da se pronađe trajno rešenje za problem Kosova, a Dačić je istakao da to rešenje može biti trajno, samo ukoliko bude pravedno uz ocenu da "spremnost američkih kongresmena da lično doprinesu pronalaženju takvog rešenja za Srbiju predstavlja veliko ohrabrenje".

Dačić je rekao da takav stav američkih kongresmena "ukazuje da možda ima drugačijih tonova u američkoj administraciji, koja je do sada imala jedan potpuno odbijajući ton kada je reč o dijalogu na Kosovu - odnosno da je nezavisnost Kosova zadata i gotova stvar i da je u daljem toku političkog dijaloga ne treba postavljati kao temu".

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane