Vesti

M. Jakšić: Izbori važni za Srbe na KiM

Raspisivanje izbora na svim nivoima na Kosovu i Metohiji je važno za srpski narod i time bi se pokazalo da smo deo Države Srbije, izjavio je Marko Jakšić za Radio KIM.
M. Jakšić: Izbori važni za Srbe na KiM
Marko Jakšić (Foto KIM)

Potpredsednik Skupština zajednica opština Kosova i Metohije (SZOKIM), Marko Jakšić kazao je da bi se raspisivanjem izbora u Pokrajni ispoštovao Ustav Srbije.

„Mi smo imali lokalne izbore pre četiri godine tako da nema razloga da oni i ovog puta ne budu održani na Kosovu i Metohiji“.

Prema Jakšićevim rečima, održavanje izbora treba organizvati na celoj teritoriji Kosova i Metohije, bez obzira da li Srbi žive južno ili severno od reke Ibar.

„Problem Srba na Kosovu mora da se rešava na slojevit način i ono što važi za severni deo mora da važi i za sve sredine u kojima žive Srbi“, kazao je on.
 
Jakšić je dodao da su delegati SZOKIM na sednici podržali peticiju Udruženja građana "Stara Srbija" iz Gračanice kojom se od predsednika Srbije Borisa Tadića i predsednice parlamenta Slavice Đukić-Dejanović traži da izbore raspišu i na Kosovu na svim nivoima - od lokalnih, preko pokrajinskih i parlamentarnih do predsedničkih.

„Peticija treba da utiče na rukovodstvo Države Srbije da se izbori raspišu na Kosovu i Metohiji. Jednoglasno je odlučeno da se po završetku referenduma na severu Kosova prikupi jos potpisa kako bi se peticija sa dovoljno glasova predala 01. marta“, kazao je Jakšić.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017