M. Jakšić: Izbori važni za Srbe na KiM

Raspisivanje izbora na svim nivoima na Kosovu i Metohiji je važno za srpski narod i time bi se pokazalo da smo deo Države Srbije, izjavio je Marko Jakšić za Radio KIM.

Podeli ovaj članak sa:
  • Marko Jakšić (Foto KIM)

Potpredsednik Skupština zajednica opština Kosova i Metohije (SZOKIM), Marko Jakšić kazao je da bi se raspisivanjem izbora u Pokrajni ispoštovao Ustav Srbije.

„Mi smo imali lokalne izbore pre četiri godine tako da nema razloga da oni i ovog puta ne budu održani na Kosovu i Metohiji“.

Prema Jakšićevim rečima, održavanje izbora treba organizvati na celoj teritoriji Kosova i Metohije, bez obzira da li Srbi žive južno ili severno od reke Ibar.

„Problem Srba na Kosovu mora da se rešava na slojevit način i ono što važi za severni deo mora da važi i za sve sredine u kojima žive Srbi“, kazao je on.
 
Jakšić je dodao da su delegati SZOKIM na sednici podržali peticiju Udruženja građana "Stara Srbija" iz Gračanice kojom se od predsednika Srbije Borisa Tadića i predsednice parlamenta Slavice Đukić-Dejanović traži da izbore raspišu i na Kosovu na svim nivoima - od lokalnih, preko pokrajinskih i parlamentarnih do predsedničkih.

„Peticija treba da utiče na rukovodstvo Države Srbije da se izbori raspišu na Kosovu i Metohiji. Jednoglasno je odlučeno da se po završetku referenduma na severu Kosova prikupi jos potpisa kako bi se peticija sa dovoljno glasova predala 01. marta“, kazao je Jakšić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane