Vesti

Marnjak i Lajčak o situaciji na Kosovu

Šef EULEKS-a Gzavije de Marnjak sastao se juče u Prištini sa izvršnim direktorom u spoljnopolitičkom servisu Evropske unije Miroslavom Lajčakom.
Marnjak i Lajčak o situaciji na Kosovu
Zgrada EULEKS-a u Prištini (Foto kosovaport.com)

U saopštenju EULEKS-a dostavljenom KIM radiju navodi se da su Marnjak i Lajčak razgovarali o trenutnoj situaciji na Kosovu i prioritetima Misije EULEKS-a.

Tokom razgovora bilo je reči i o nastavku borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, o podršci dijalogu, kao i ponovnom uspostavljanju slobode pristupa na severu, naročito Okružnom sudu u Mitrovici.
 
De Marnjak je, kako je saopšteno, istakao da postoji dobra saradnja između kosovskih institucija i Evropske unije na Kosovu.

“Radujem se bliskoj saradnji sa novoimenovanim šefom kancelarije EU na Kosovu Samuelom Žbogarom. Svi mi imamo isti cilj, a to je približavanje Kosova standardima Evropske unije”, rekao je de Marnjak.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017