SLS glasala protiv Rezolucije o okončanju nadzirane nezavisnosti

Samostalna liberalna stranka (SLS) glasala je protiv Rezolucije o okončanju nadzirane nezavisnosti Kosova, kaže za KIM radio šef poslaničkog kluba SLS-a Saša Milosavljević.

Podeli ovaj članak sa:
  • Skupština Kosova (Foto KIM)

Skupština Kosova juče je sa 83 glasa za i 13 protiv usvojila Rezoluciju o kraju nadzirane nezavisnosti.
Na skupštinskom zasedanju nije prisustvovao sami vrh SLS-a pošto su i Slobodan Petrović i Petar Miletić u Sjedinjenim Američkim državama.

Saša Milosavljević kaže da poslanici SLS-a nisu glasali za ovu rezoluciju jer su hteli da još jednom pokažu svoj stav o nezavisnosti. Uprkos tome, šef poslaničkog kluba SLS-a ne očekuje nikakve posledice po svoju partiju koja čini većinu u kosovskom parlamentu.

“Ja smatram da to ne može da utiče na nas, jer je naš stav poznat od ranije. Tako da ne vidim razlog za promene u načinu našeg rada i učestvovanja u Skupštini Kosova”, kaže Milosavljević.

Protiv Rezolucije glasali su i poslanici pokreta Samoopredeljenje, koji smatraju da time Vlada Kosova pokušava da sakrije bolne kompromise oko Kosova i uslovljavanja kojima će biti izložena.

Ostali predstavnici kosovske opozicije podržali su Rezoluciju.

U osam tačaka Rezolucije pozdravljaju se preporuke Međunarodne upravljačke grupe za Kosovo od 24. januara o okončanju nadgledane nezavisnosti tokom ove godine.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane