Redžepi: Zakon o Prizrenu će biti usvojen

Ministar unutrašnjih poslova i član Demokratske partije Kosova (DPK) izjavio je za KIM radio da će Skupština morati da usvoji Zakon o istorijskom centru Prizrena, uprkos protivljenju nekih vladajućih ali i opozicionih partija.

Podeli ovaj članak sa:
  • Bajram Redžepi (Foto KIM)

DPK na prethodnom zasedanju kosovskog parlamenta nije glasala za ovaj predlog zakona, iako su njeni koalicioni parteneri iz Samostalne liberalne stranke podržali usvajanje ovog zakona.

„Većina poslanika gleda na to kao na nešto nametnuto. Zašto bi u Prizrenu trebala da se napravi ta razlika, odnosno u ovom slučaju privilegija? Neki to nisu poštovali. Međutim, taj predlog zakona je ponovo vraćen i mislim da će na kraju svi morati da ga prihvate jer je to indirektni deo Ahtisarijevog paketa koji treba da se ispuni“, kazao je Režepi za emisiju Dogovor KIM radija.

Poslednjih dana, Zakon o istorijskom centru Prizrena je uzburkao javnost, ali je i izazvao protest albanskih nevladinih organizacija koje smatraju da on Srpsku pravoslavnu crkvu stavlja u privilegovan položaj.

S druge strane, srpski civilni sektor podržava Zakon o istorijskom centru ovog grada.  Kosovsko strateško akciona mreža saopštava da je protest predstavnika albanskih NVO, održan u nedelju, zapravo “poziv ekstremnim grupama na versku netrpeljivost, nepoštovanje drugih kultura i različitosti”.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane