U Gračanici kazne zbog nečišćenja snega sa trotoara

Komunalna inspekcija opštine Gračanica najavljuje kazne za vlasnike ugostiteljskih i trgovinskih objekata koji ne oćiste sneg sa trotoara ispred svojih objekata. Iz opštine Gračanica poručuju da je sektor javnih službi spreman i za najavljene nove snežne padavine.

Podeli ovaj članak sa:
  • Čišćenje snega u Gračanici (Foto OG)

Direktor javnih službi u opštini Gračanica Jelena Stojanović kazala je u izjavi KIM radiju da će zbog najavljenih novih snežnih padavina Opština Gračanica narednih dana, osim preduzeća „Magistrala“, angažovati još dve privatne kompanije za čišćenje snega na putevima.

Prema rečima Stojanovićeve na raščišćavanju snega sa pešačkih staza radiće još desetak ljudi koji će ručno sklanjati nanose sa trotoara.Prema operativnom planu, u opštini Gračanica tokom zimskog perioda, komunalne službe čiste puteve u dužini od 90 kilometara i to su glavne saobraćajnice i putevi koji spajaju naselja.
Jelena Stojanović apelovala je na građane da i oni uzmu učešće u čišćenju snega jer je njihova pomoć, u ovoj situaciji neophodna.

„S obzirom da su trotoari u Gračanici napravljeni od materijala na kojema so ne otapa sneg, nemoguće je da se na taj način očisti. Vlasnici lokala u glavnoj ulici su u obavezi da oćiste sneg i led ispred svojih objekata. Ako to ne urade, kažnjavaće ih komunalna inspekcija“, rekla je Stojanović u izjavi KIM radiju.

Ona međutim nije mogla da kaže koja će biti visina kazne za vlasnike ugostiteljskih i trgovinskih objekata zbog neočišćenog snega.

Prema njenim rečima svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su trenutno prohodni.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane