Č.Jovanović: Sa Evropom ili bez nje Kosovo je problem

Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je da će, sa Evropom ili bez nje, Kosovo biti problem koji će Beograd i Priština morati da rešavaju u dugom procesu emancipacije međusobnih odnosa.

Podeli ovaj članak sa:
  • Čedomir Jovanović (Foto Kurir)

"Na kraju tog procesa će biti naša deca, a ne mi. I oni će biti svesni koliko je zapravo besmisleno sve ono što smo mi morali da preživimo ili sada preživljavamo, jer je očigledno da smo prevashodno upućeni jedni na druge bez obzira da li smo Srbi ili Albanci", kazao je Jovanović za Tanjug.

Kao rešenje za sever Kosova čije većinsko srpsko stanovništvo ne želi da se integriše u prištinske institucije, Jovanović je naveo Ahtisarijev plan.

"Žajedničko delovanje sa EU, UN, kosovskim vlastima i Srbima južno od Ibra, organizovanje života na osnovama koje su prihvatljive za većinu na Kosovu, a to je Ahtisarijev plan, koji se može zvati kako god neko želi sada da predloži, može biti polazna osnova u procesu koji će dugo trajati", istakao je lider LDP-a.

On je dodao da je važno da se razgovara sa Tačijem, i istakao da bi Srbija trebalo da se zapita da li je svrsishodno da i dalje insistira na Rezoluciji 1244, kao i da li je problem regionalnog predstavljanja razlog da se osudi na samoizolaciju.

"Rezolucija 1244 je sporazum iz Rambujea, koji nismo prihvatili, pa smo zbog toga bombardovani da bi na kraju on dobio drugo ime", ocenio je Jovanović .

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane