Na Brezovici otvorena skijaška sezona

Nova skijaška sezona na Brezovici zvanično je počela pre nedelju dana. U ovom Ski-centru na Šar planini trenutno boravi nesto više od 100 turista, a posle božićnih praznika očekuje se da taj broj bude i veći.

Podeli ovaj članak sa:
  • Brezovica (Foto RTV Herc)

Sneg koji je na Brezovici pao u decembru prošle godine omogućio je da skijaška sezona u ovom zimskom centru počne na vreme. Sezona je počela prošlog petka promotivnim skijanjem na trasi malog ski-lifta kod hotela “Molika” i to je, za sada, jedina otvorena staza.

Privatni ugostitelji kažu da spremno dočekuju skijašku sezonu, koja na Brezovici traje od tri do četiri meseca. Prema rečima Ivana Milosavljević, vlasnika restorana “Bućan”, sezona srpskim meštanima dođe kao odlična prilika za zaradu.

“Sneg nas je prijatno iznenadio i mi smo spremni da ugostimo sve posetioce, cene su na nivo prošlogodišnjih, nije bilo poskupljenja. Cena noćenja je 10 evra, a dnevni pansion iznosi 28 evra”, kaže Milosavljević.

Iako na Brezovici Srbi čine većinsko stanovništvo, već godinama unazad 80 odsto gostiju čine Albanci. Prema rečima dugogodišnjeg skijaša i učitelja skijanja Redžepa Elezija Albanci i Srbi našli su zajednički jezik barem oko skijanja.

"Snega je malo ali dovoljno za prvo uživanje na snegu i one koji po prvi put staju na skije. Očekujemo da uskoro padne u većim količinama i krene veća sezona, kao uvek na Šari”, kazao je Elezi.

Većim padavinama snega nadaju se i u Inex-ski centru Brezovice kako bi proradile i glavne staze - “Velika livada” i “Lavlja vrata”.  Hotelijeri i privatni ugostitelji se ove godine nadaju većem broju turista, a skijaši kvalitetnijem snegu.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane