O. Ivanović: Nakon izbora biće rešeno pitanje severa

„Posle 1999. i  2011. godina je bila teška i u njoj se odlučivalo o tome da li ćemo ostati na Kosovu ili ne“, izjavio Oliver Ivanović.

Podeli ovaj članak sa:
  • Oliver Ivanović (Foto KIM)

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, Oliver Ivanović u izjavi za Radio KIM je kazao da je godina za nama povukla rešavanje pitanja severa Kosova i statusa Kosova i Metohije za koje je verovao da će se kasnije dogoditi.

„S obzirom da je bilo mnogo incidenata posle dužeg vremena mislim da bi ova godina trebala biti bolja. Krenuće sa rešavanjem problema, ali je važno da u svemu tome budemo hrabri, odlučni ali pre svega mudri“.
 
Ivanović veruje da će se nakon izbora u Srbiji rešiti i pitanje severa Kosova.

„Nakon izbora mislim da ćemo imati jaku vladu odnosno vladu koja ima stabilnu većinu i da će to biti veoma bitan elemennt u odlučivanju kada će se i na koji način rešiti pitanje severa“, kazao je državni sekretar u Ministarstvu za KiM.

On ističe da ukidanja srpskih institucija na Kosovu neće biti.

„Sama činjenica da je budžet Ministarstva uvećan u odnosu na prethodni pokazuje da padaju u vodu priče o ukidanju srpskih institucija. To znači da će naše institucije nastaviti da postoje, ali se ne isključuje mogućnost racionalizacije. Neke troškove moramo smanjiti kako bi mogli više pomoći povratnicima, ali  ne onima koji su tu s vremena na vreme , već onima koji će se na Kosovo vratiti kako bi tu i ostali“, kazao je Ivanović.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane