Na severu Kosova smanjen broj krivičnih dela

Broj krivičnih dela na severu Kosova u 2011. godini manji je za oko 15 odsto u odnosu na 2010. godinu, izjavio je zamenik regionalnog komandira KPS-a za sever Kosova Ergin Medić.

Podeli ovaj članak sa:
  • KPS policija (Foto vestionline.com)

Medić je za TV Most rekao da su naročito u multietničkim delovima grada zabeleženi teški incidenti, ubistva i eskalacije protesta.  On je dodao da je zabeležen i veći broj krađa motornih vozila.

"U 2011. godini bilo je osam krivičnih dela krađe, ali smo uspeli da operativnim radom jednu grupu osoba koja se bavila kriminalnim radnjama uhapsimo. Uhapšeno je i lice koje je učestvovalo u ubistvu taksiste , februara 2011. u opštini Zvečan i rešen je određeni broj drugih krivičnih dela na severu Kosova. Zabeleženo je i smanjenje saobraćajnih nezgoda, bile su dve nesreće sa smrtnim ishodom, jedna u Leposaviću a druga u Zubinom Potoku,” rekao je Medić.

Medić je dodao da poseban problem predstavlja nedozvoljeno parkiranje u severnom delu Kosovske Mitrovice i Zvečana.
“Problem je što nemamo specijalizovano vozilo „pauk “ i policija je bez njega nemoćna da mnogo toga uradi”, kazao je Medić i dodao da su saobraćajci prisutni na svim saobraćajnicama i raskrsnicama gde u posebnim terminima nastoje da regulišu saobraćaj.

Govoreći o planovima, Medić je kazao da KPS u ovoj godini planira da u saradnji sa lokalnim samoupravama reši neke goruće probleme, kao što su razotkrivanje, još nerešenih krivičnih dela i izgradnja zgrade za policijsku stanicu u Zubinom Potoku.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane