Bogdanović: Sačuvati srpske institucije na Kosovu

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da je u 2012. godini potrebno uraditi sve kako bi se sačuvale srpske institucije u pokrajini.

Podeli ovaj članak sa:
  • Goran Bogdanović (Foto kim.gov.rs)

"Posle postizanja dogovora oko upravljanja administrativnim prelazima barikade bi trebalo skloniti, cilj postojanja barikada je ispunjen i nema potrebe da se ljudi više izlažu opasnostima", rekao je Bogdanović u novogodišnjem intervjuu za TV Most iz Zvečana.

Bogdanović je kazao da je Srbija uvek podržavala mirne proteste građana, ne samo na severu Kosova i Metohije, nego i u celoj Pokrajine, kao i sve koji se bore za ljudska prava.

"Država Srbija će i dalje podržavati svoj narod na Kosovu i Metohiji, boriće se za interes naroda, a samim tim i za svoj interes na tim prostorima", rekao je Bogdanović.
 
Prema njegovim rečima, kompromis se može postići, bez obzira što deo međunarodne zajednice podržava Albance.
Ministar Bogdanović je pojasnio da je poslednji sporazum postignut u Briselu o integrisanom upravljanju prelazima u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 UN, kao i da je Vlada Srbije već reagovala povodom sredstava koje bi trebalo izdvojiti za obavezno osiguranje prilikom prelaska administrativne linije između Srbije i Kosova.

"Polovinom januara biće sastanak u Beču. Ja sam prvi bio protiv toga da se naplaćuje ulazak ili izlazak sa Kosova i Metohije", rekao je ministar i naglasio da cenu nije određivala Srbija, već da su to radila osiguravajuća društva.

Govoreći o najavi održavanja referenduma na severu Kosova i Metohije Bogdanović je ocenio da je on nepotreban i da neće rešiti probleme. "Svima je jasno da Srbi na severu ne žele kosovske institucije i nema razloga da se troši energija da bi se dokazalo nešto što je već poznato", ocenio je on.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane