Mirna novogodišnja noć na Kosovu i Metohiji

Novu godinu na Kosovu i Metohiji najveći broj građana dočekao je kod kuće, u krugu porodice i prijatelja. Pucnjava iz vatrenog oružja, tačno u ponoć, obeležila je početak i ove 2012.godine.

Podeli ovaj članak sa:
  • Foto panoramio.com

Organizovanog dočeka Nove godine na otvorenom u srpskim sredinama na Kosovu I Metohiji nije bilo. Prasak petardi, raznih prskalica, svetlećih raketa i vatrometa najavljivali su Novu godinu od večernjih sati a u ponoć su se čuli i pucnji iz vatrenog oružja.Uprkos tome u Kosovkoj policiji uveravaju da incidenata nije bilo. Iz štaba KPS-a u Prištini KIM radiju je saopšteno da policija noćas nije imala većih intervencija i da je novogodišnja noć protekla mirno i bez incidenata.

U svim delovima Kosova bilo je pojačano prisustvo kosovske policije koja je i na glavnim putnim pravcima kontrolisala saobraćaj.

I na svim barikadama, gde Srbi dežuraju gotovo pola godine, u šatorima i kontejnerima proslavljena je Nova godina. Gde je to bilo moguće građani su pratili televizijski program i u ponoć su jedni drugima čestitali Novu godinu uz želje da budu zdravi i srećni.Građani su jedni drugima poželeli i da konačno i na prostoru Kosova i Metohije zavlada mir, da se stvore uslovi za bezbedan život i da se vrate oni koji su morali da napuste svoje domove i mesta.

Novogodišnja noć, u regionu Gračanice, protekla mirno i bez incidenata. KIM radiju je iz Hitne službe Doma zdravlja u Lapljem selu rečeno da su ekipe tokom noći imale nekoliko intervencija u Gračanici i Lapljem Selu ali i nekoliko ambulantnih intervencija. Uglavnom se radilo o predoziranju alkoholom nekoliko tinejdžera.

Ambulanta u Gračanici radiće od 07-15 časova za preglede,. Služba za hitnu medicinsku pomoć radi od 00-24 časa.Prema odredbama Zakona o državnim praznicima u Republici Srbiji prvi, drugi i treći januar su neradni dani.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane