Vesti

Održana druga sednica decentralizovane SO Klokot

Na današnjoj drugoj redovnoj sednici decentralizovane Skupštine opštine Klokot, kojoj su prisustvovali predstavnici UNMIK-a, USAID-a i mediji, prisutni odbornici su usvojili nekoliko odluka. Usvojen je predlog da se izdvoji oko 20.000 evra za kupovinu službenih vozila, jer u voznom parku opštine postoji samo jedno vozilo. Najveća pažnja bila je usmerena na to na kojoj će se lokaciji nalaziti buduća opštinska zgrada, jer je lokacija koja je izabrana u vlasništvu Ministarstva unutrašnjih poslova. Potpredsednik opštine, Zoran Bodanović, kazao je u izjavi za Radio Klokot da su odbornici dali ovlašćenja gradonačelniku kako bi sa ministarstvom pronašao rešenje oko ustupanja parcele za izgradnju opstinške zgrade. “Plan i program zgrade nove opštine Klokot bio je predviđen na mestu gde je sada stanica policije. Zbog toga što je bilo nekih nesuglasica da je to zemljište vlasništvo policije, danas smo na sednici predložili da gradonačelnik o tome razgovara sa nadležnima u Ministarstvu policije”, rekao je Bogdanović. Odbornici iz sela Mogila istakli su na današnjoj sednici problem vodosnabdevanja i loših puteva i istakli da se ovaj problem treba rešiti što pre.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017