Vesti

Još jedan zemljotres na Kosovu

Novi zemljotres jačine tri stepena po Rihterovoj skali pogodio je danas oko 11 časova okolinu Peći i tom prilikom nije pričinjena materijalna šteta. Zamenik direktora Republičkog Seizmiološkog zavoda Srbije, Branko Dragićević, za Kontakt Plus radio kaže da se današnji zemljotres može pripisati naknadnom udaru, nakon jučerašnjeg zemljotresa koji je zabeležen u istom regionu. “Nakon jučerašnjeg udara zabeležili smo još tri udara magnitude dve jedinice Rihterove skale, dok je ovaj jutrošnji imao magnitudu tri jedinice Rihterove skale što bi odgovaralo intenzitetu od oko četiri stepena Merkalijeve skale. Ovaj zemljotres takođe nije mogao da izazove materijalne štete”, rekao je Dragićević. Juče oko 14. 40 časova zemljotres jačine pet stepeni po Rihterovoj skali zabeležen je takođe u okolini Peći i oko pet sekundi se osetio na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije. Potres je izazvao veliku paniku među stanovnicima na Kosovu. Na severu Kosova došlo je do prekida telefonskih linija, mobilne telefonije i napajanja elektrinom energijom. Nakon par sati funkcionisanje istih je normalizovano.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017