Vesti

Očekuje se serija novih potresa na Kosovu

Mreža stanica Republičkog seizmološkog zavoda Srbije registrovala je danas u 14 časova i 38 minuta zemljotres magnitude 4, 7 jedinica Rihterove skale u regionu Istoka, potvrđeno je KIM radiju u Seizmološkom zavodu. Direktorka Republičkog seizmološkog zavoda Srbije Zorica Radovanović u izjavi za Goraždevac radio potvrdila je da je epicenter zemljotresa bio u regionu između sela Đurakovac i Budisavce, na oko 20 kilometara od Peći. “Zemljotres je imao magnitudu od 5 jedinica Rihterove skale, odnosno intenzitet od 6 do 7 stepeni po tzv. Markalijevoj skali i na tom intenzitetu na objektima zidanim samo od cigle mogu da se pojave manje pukotine na nosećim zidovima”, kazala je Radovanović. Prema njenim rečima ovaj potres nije završen već će nakon određenog vremena uslediti još nekoliko. “Sobzirom na dubinu na kojoj je zemljotres nastao, samo 2 kilometra, možemo reći da će sigurno ovaj zemljotres pratiti serija naknadnih udara”, kazala je Radovanović. Prema dosadašnjim informacijama materijalne štete nema, a kako javlja Radio Goraždevac škole u pećkom regionu su nastavu prekinule odmah nakon potresa.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017