Vesti

Krađa električnog kabla u blizini kontrolnog punkta kosovske granične policije

U blizini kontrolnog punkta kosovske granične policije prema Preševu, ukraden je električni kabal dužine 100 metara, javlja Laser radio. Krađa električnog kabla koji napaja vodovodne pumpe za administrativni prelaz Kapija 6 prema Preševu prouzrokovala je prestanak vodosnabdevanja ovog prelaza. Portparol KPS-a za region Gnjilana Ismet Hašani izjavio je za Laser radio da je kabal ukraden oko 400 metara dalje od punkta policije. Kablovi koji se ukradu najčešće završavaju kao sekundarna sirovina pošto su uglavnom od bakra. Cena jednog kilograma bakra u otkupu se kreće između 2 i 3 evra, a u Gnjilanu postoji par otkupnih stanica metala za sekundarne sirovine. Šteta koja nastane u pojedinim slučajevima krađe električnih kablova je ogromna u odnosu na vrednost ukradenih kablova.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017