Vesti

Urednik Radio Goraždevca maltretiran od strane KPS-a

Urednik Radio Goraždevca i predsednik Kosovske medijske asocijacije Darko Dimitrijević juče je kod Kline maltretiran od strane pripadnika Kosovske policijske službe. Dimitrijević kaže da se vraćao sa potpuno ispravnim autom, ali da su mu u međuvremenu svetla otkazala. Prilikom zaustavljanja od strane nekoliko policajaca oko 17 h jedan policajac je počeo da ga vređa i maltretira. “Rekao sam policajcu da su svetla radila i da sam iznenađen činjenicom da su mi svetla u tom trenutku bila pokvarena. Zamolio sam policajca da me ne zadržava dugo kako bi zatražio pomoć majstora pre mraka, međutim policajac sa brojem 3081 zahtevao je da samostalno pokušam na licu mesta da otklonim kvar, iako nisam ni stručan niti sam imao alat za tako nešto. Policajac me je namerno zadržavao kako bi me na tom mestu dočekao mrak što se i dogodilo, pa sam onda polako nakon tri sata vožnje bez svetla stigao kući. To se sve odigravalo u nekom vremenskom periodu od 17 do 19 i 30”, kaže Dimitrijević. On smatra da je na taj način ugrožena njegova bezbednost i sloboda kretanja. “Bilo je čak i prebacivanja na etničkom osnovu. Kada je sve to završeno i kada sam trebao da krenem policajac mi se na kraju obratio rečima da je to “poklon od njega”, ” kaže Dimitrijević. Portparol KPS za region Peći Dževad Ibraj kaže za radio Gorazdevac da je policajac obavaljao redovnu dužnost, ali da novinar može da uputi žalbu. “Razgovarao sam sa dežurnim policajcem, oni su mu dali rok od 15 minuta da napravi svetla, kako mu ne bi pisali kaznu, pošto on to nije uspeo da uradi napisana mu je kazna. Ukoliko on smatra da su njegova prava na ovaj način ugrožena može se žaliti”, kazao je Ibraj. O ovom slučaju obaveštena je i Euleks policija.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017