Vesti

Opština Klokot raspisala konkurs za 19 radnih mesta

Novoformirana decentralizovana opština Klokot, raspisala je danas konkurs za 19 radnih mesta, javlja Klokot radio. Direktor departmana za administraciju opštine Klokot Dejan Vlajković kaže da je konkurs raspisan u skladu sa zakonom i uz odobrenje kosovskog Ministarstva javnih uprava. “Opština Klokot će upražnjena radna mesta popunjavati u više etapa a da bi opština mogla normalno da funkcioniše prioritet su dobila radna mesta za koja je danas raspisan konkurs. Sa mnogim stvarima susrećemo se prvi put, ali nadam se da ćemo u saradnji sa službama koje imamo na raspolaganju uspeti da sve poslove privedemo kraju na jedan transparentan način. Pravo da konkurišu imaju svi zaineteresovani građani opštine Klokot bez obzira na nacionalnu ili polnu pripadnost”, kazao je Vlajković. Konkurs ostaje otvoren 15 dana, a prema Vlajkovićevim rečima već prvog dana od njegovog objavljivanja podignuto je preko 50 aplikacija. U novoj decentralizovanoj opštini Klokot planirano je otvaranje oko 50 novih radnih mesta.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017