Vesti

Moskopulos: Olakšaću dijalog između Vlade Kosova i SPC

Šef grčke kancelarije za vezu u Prištini i posrednik za zaštitu verskog i kulturnog nasleđa Srpske pravoslavne crkve (SPC) na Kosovu Dimitris Moskopulos izjavio je da se nada da će uspeti u nameri da olakša i ojača dijalog između Vlade Kosova i SPC. On je na sastanaku Foruma za razmenu tehničkih informacija o kulturnoj baštini u prištinskom Muzeju rekao da će dijalog između dve strane biti tehničke prirode. “Njihov glavni cilj biće očuvanje i promocija srpskog verskog i kulturnog nasleđa u skladu sa evropskim standardima. Želim svima da kažem, naročito predstavnicima Vlade Kosova, da vam mogu pomoći u postizanju dijaloga tehničke prirode sa SPC“, kazao je Moskopulos. Burbuqe Deva iz Ministarstva kulture Vlade Kosova kazala je da se planovi tog ministarstva za 2010 godinu zasnivaju na četri glavna cilja - zaštiti kulturnog nasleđa, promociji vrednosti kulturnog nasleđa, institucionalnoj organizaciji i sprovođenju zakonodavstva iz oblasti kulture. U Prištini je danas održan sedmi Forum za rezmenu tehničkih ihformacija o kulturnoj baštini Kosova. Na sastanku nije bilo predstavnika SPC i sprpske zajednice.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017