Vesti

Al Dorman: Prisustvovanje naoružanih pripadnika KBS-a na ceremoniji nije u skladu sa statusom

Komandant multinacionalnih snaga-Istok, američki brigadni general Al Dorman održao je danas u Gnjilanu, pres konferenciju na kojoj je istakao da prisustvovanje naoružanih pripadnika KBS-a na ceremoniji, koja je održana pre četiri dana, nije u skladu sa statusom koji ima KBS. “Zadatak KFOR-a jeste da trenira i posmatra KBS, da bi mogle da budu suverena institucija. Samim tim to su zajednički napori i saradnja između KFOR-a, KBS-a, i institucija Kosova. KBS je u nadležnosti kosovskih institucija i KFOR je tu da im pomogne. Pitanja u vezi incidenta koji se dogodio ovog vikenda treba da budu postavljena glavnom štabu KFOR-a. Ono što vam mogu reći jeste da je KFOR suspendovao sve njihove operacije sa KBS-om”, kazao je Dorman. Na pitanje kada će kosovska granična policija dobiti veća ovlašćenja oko administrativne linije sa Srbijom, američki brigadni general je rekao da je obezbeđivanje administrativne linije i dalje pod nadležnošću KFOR-a i srpske vojske u saglasnosti sa vojno-tehničkim ugovorom koji su potpisale obe strane, a koji je deo Rezolucije 1244.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017