Vesti

Dobra saradnja opštine Vitina i novoformirane opštine Klokot?

Iako se rukovodstvo opštine Vitina ranije protivilo sprovođenju procesa decentralizacije i formiranju opštine Klokot, sada imamo dobru saradnju, rekao je za KIM radio, gradonačelnik novoformirane opštine Klokot, Saša Mirković. On kaže da je zadovoljan načinom na koji se odvija proces decentralizacije i da sa gradonačelnikom Vitine Nedžmedinom Arifijem dobro sarađuje. “Sada veoma dobro sarađujemo i nemamo više problema. Naročito dobro sarađujemo ovih poslednjih mesec dana. Trenutno radimo na prebacivanju sve dokumentacije koja je potrebna opštini Klokot, a koja se nalazila u Vitini, kao što su katastri, matični izvodi i ostalo”, objašnjava Mirković. On dodaje da se trenutno pripremaju ekipe koje će raditi na obeležavanju granica opštine Klokot. ”Mi ćemo sa ljudima iz Prištine raditi na obeležavanju tih granica. Te granice se otprilike znaju, ali ih treba detaljno uraditi”, rekao je Mirković. Ambasador SAD-a u Prištini Kristofer Del pre nekoliko dana izjavio je da gradonačelnik Vitine Nedžmedin Arifi blokira proces decentralizacije. “Ima nekoliko izolovanih pojedinaca koji blokiraju nove opštine i pokušavaju da ovaj proces izbace iz koloseka kao što je gradonačelnik opštine Vitina. Mi ćemo se direktno usprotiviti takvim delima jer ovi ljudi dovode u budućnost i uspeh Kosova”, rekao je Del. Gradonačelnik Vitine Nedžmedin Arifi kazao je za naš program da je saradnja opština Vitina i novoformirane opštine Klokot zadovoljavajuća. ”Mi njima pomažemo u svemu, nikakvih nesporazuma nije bilo”, tvrdi Arifi.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017