Vesti

U selu Perkovac, u opštini Zubin Potok, oskrnavljena pravoslavna Crkva

KPS policija saopštila je danas da je pokrenut postupak protiv nepoznatih izvršilaca zbog skrnavljenja i oštećenja pravoslavne crkve u selu Perkovac, kod Zubinog Potoka. Regionalni portparol KPS policije, Besim Hoti, izjavio je KIM radiju da je incident policiji prijavljen sinoć oko 23 časa i da je nakon obavljenog uviđaja utvrđeno da su primetna oštećenja na crkvi kao i na nekoliko ikona. On, međutim, kaže da se ne može sa sigurnošću utvrditi dan i vreme oštećenja ali da je policija pokrenula istragu na osnovu koje će pokušati da preispita sve detalje. ”Policija treba biti vrlo oprezna i kada je u pitanju kvalifikovanje ovog incidenta. Treba ga okvalifikovati kao čisto krivično delo i ne bi trabalo davati mu druge dimenzije”, rekao je Hoti. Istragu sprovodi KPS policija iz Zubinog Potoka.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017