Vesti

Akcija Sindikata EPS-ovih Javnih preduzeća sa Kosova i Metohije

Sindikalne organizacije EPS-ovih Javnih preduzeća sa Kosova i Metohije-Površinskih kopova „Kosovo“ -Obilić, Termoelektrane „Kosovo“ -Obilić i Elektrodistribucije „Elektrokosmet“ -Priština, pokrenule su inicijativu za podnošenje aplikacije Savetodavnoj komisiji za ljudska prava u Prištini kako bi se pronašlo rešenje za status radnika koji su proterani sa svojih radnih mesta 1999. godine. Cilj obraćanja komisiji, koju osnovao Specijalni predstavnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, po rečima Tomislava Milićevića, predsednika Sindikata Površinskih kopova“Kosovo“, je zaštita individualnih prava radnika koji još uvek ne mogu da se vrate na svoja radna mesta. Akcija je organizovana u saradnji sa direktorom Direkcije EPS-a za preduzeća sa Kosova i Metohije Milanom Vujakovićem, navodi se u saopštenju Sindikata EPS-a sa Kosova dostavljenom KIM radiju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017