Vesti

Odloženo rušenje lokala Froke Dokića

Rušenje lokala u vlasništvu Froke Dokića, Hrvata iz sela Letnice koje je bilo zakazano za sutra odloženo je, saznaje KIM radio u Opštini Vitina. Kako je radiju potvrdio opštinski inspektor Šefik Sulejmani doneta je odluka da se ne ruši kafana “Dubrovnik” već da se sačeka na novo rešenje, ne želeći međutim, da objasni zbog čega je odluka promenjena. Opština Vitina je prethodno donela rešenje da se sruši ovaj local, koji se nalazi u okviru kuće, jer je navodno sagrađen na opštinskom zemljištu. Milorad Sotić, zet Froke Dokića kaže da nema osnova za rušenje lokala jer je sagrađen legalno. “Sve je zakonski ispravno. Nema razloga za bilo kakvu hajdučiju. Ali ako je tako mi ćemo se suprotstaviti, prvo će morati da nas poubijaju pa onda da ruše ”. Sotić kaže da je odluka o rušenju doneta iz političkih i nacionalnih razloga. Takođe navodi da najava rušenja ima veze sa njegovim ranjavanjem koje se dogodilo u istoj kafani pre četiri godine. “ To je sve zakuvano u toj kuhinji gde sam ja upucan, gde su me gađali tu pred vratima, pre četiri godine. Sto posto sam siguran da je to razlog. ” Sotić je ranjen u glavu i stomak 9. novembra 2006 godine a osumnjičeni za njegovo ranjevanje pušteni su iz zatvora posle pet meseci, zbog nedostatka dokaza. ”Na mene su pucali Albanci, ali nisu svi Albanci isti, to nisu bili oni koji dolaze kod mene u kafanu“. Kafana Dubrovnik je mesto gde se osim Hrvata, svakodnevno okupljaju i Srbi i Albanci. Lokal se nalazi u sklopu kuće koja ima oko 300 metara kvadratnih i koja je sagrađena sedamdesetih godina. Kuća, kao i zemljište je legalno vlasništvo Froke Dokića.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017