Vesti

Kancelarija za vezu EK u Prištini pokreće takmičenje u crtanju na temu ravnopravnosti polova

Povodom Međunarodnog dana žena 8. marta Evropska unija četvrtu godinu za redom pokreće dečije takmičenje u crtanju na temu "Jednom davno živeli su devojčica i dečak koji su želeli da zajedno stvore bolji svet... " U saopštenju dostavljenom KIM radiju pozivaju se sva deca iz celog sveta da prikažu svoje viđenje ravnopravnosti polova. Žiri sastavljen od evropske dece izabraće dva crteža za svaki region, a pobednicima iz svakog regiona biće dodeljena nagrada u visini od 1.000 evra. Deca uzrasta od 8 do 10 godina mogu do 14. maja predati Kancelariji za vezu Evropske komisije u Prištini svoje crteže koji će ilustrovati kako ona vide jednakost polova. Juna meseca će biti dodeljene konkretne i zasebne nagrade za pobedničke crteže za takmičenje na Kosovu. Žiri koji će biti sastavljen od dece iz cele Evrope odabraće dva pobednička crteža za region. Pobednicima iz svakog regiona će biti dodeljena nagrada u visini od 1.000 evra. Pobednički crteži će biti uključeni u brošuru koja će biti podeljena školama u zemljama učesnicama. Evropska unija je prvi put 2007. godine pokrenula prvo izdanje takmičenja u crtanju o ravnopravnosti polova povodom Međunarodnog dana žena da bi se kod dece iz celog sveta podigla svest o pitanju ravnopravnosti polova. Od tada je skoro 60.000 dece iz svih krajeva sveta uzrasta od 8 do 10 godina učestvovalo na takmičenju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017