Vesti

KFOR obustavlja saradnju sa Kosovskim bezbednosnim snagama?

KFOR ne isključuje mogućnost obustavljanja saradnje i podrške Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS), prenose mediji u Prištini, navodeći da su pripadnici KBS-a, mimo dogovora, nosili pištolje tokom parade na manifestaciji “Epopeja UČK”. Portparol KFOR-a Hans Peter Buh rekao je da se „institucije Kosova nisu pridržale sporazuma da tokom manifestacije pripadnici počasne garde ne nose oružje“, javlja Dojče Vele. Zamenik premijera Hajredin Kući rekao je da „nastala situacija treba da se razjasni“ i dodao da „niko ne može da traži od Kosova da se ne ponaša kao suverena država. Manifestacija „Epopeja Oslobodilačke vojske Kosova” traje tri dana, posvećena je Ademu Jašariju, a održava se pod patronatom premijera Kosova Hašima Tačija.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017