Vesti

Episkop Artemije služio liturgiju u manastiru Gračanica

Svetom liturgijom koju su služili episkop Artemije i vikarni episkop lipljanski Teodosije uz sasluženje episkopa timočkog G. Justina i monaštvo eparhije raško-prizrenske, jutros je u manastiru Gračanica obeležena nedelja Časnog Krsta. “Kada dođe vreme Posta, a naročito veliki Post, vreme je da izvršimo nas sobom duhovnu smotru: Da li su naši putevi usmereni ka zapovestima Božjim, da li smo mi spremni da vršimo Njegovu volju? Da bi sve to činili, potrebno je da se podsetimo na načelnika naše vere i u to zašto mi verujemo i u koga mi verujemo. Kada se Krst Časni danas slavi i kada ga uzdižemo, neka on bude pomoć, uteha i spasenje čitavom svetu, neka ga mi priznamo i poznamo”, rekao je episkop timočki G. Justin u besedi nakon liturgije. Više desetina vernika prisustvovalo je liturgiji.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017