Vesti

Slučaj Blaca: Euleks nastavlja hapšenja

Euleks policija uhapsila je u Prištini Špresima Uku pod sumnjom da je učestvovao u političkim ubistvima na Kosovu. Kako pojedini mediji prenose, Uka je posle ispitivanja u okružnom sudu u Prištini pušten, ali uz obavezu da se svakog ponedeljka javi policiji Euleksa. Da je Uka pušten potvrdio je KIM radiju i portparol KPS Arber Beka. „Po mojim saznanjima njemu je odrđen kućni pritvor. Mi kao policija o ovome nemamo više detalja, jer je sve u rukama Euleksa koji je istragu pokrenuo i izvršio hapšenje“, kazao je Beka. Ovo je treće hapšenje u istrazi koju je Euleks pokrenuo u slučaju Nazima Blace koji je prethodno otkrio detalje o čak 17 politički motivisanih ubistava i pokušaja ubistva. Nakon Blace uhapšen je i Driton H. optužen za učešće u dva pokušaja ubistva.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017