Vesti

Kosovska Mitrovica: Povređen pripadnik KPS-a srpske nacionalnosti

Pripadnik Kosovske policijske službe srpske nacionalnosti G. S. povređen je sinoć oko 17. 30 časova u svom stanu u ulici Knjaza Miloša, u severnom delu Kosovske Mitrovice, ali je van životne opasnosti. Regionalni portparol KPS-a Besim Hoti, rekao je Kontakt plus radiju da je reč o samopovređivanju. ”Policija je izvršila uviđaj, ovaj slučaj je još uvek pod istragom, ali mi smo za sada ovaj slučaj okarakterisali kao slučajno samoranjavanje i slučajno opaljivanje službenog pištolja”. Ranjeni policajac najpre je prebačen u kosovsko-mitrovačku bolnicu, odakle je saopšteno da je on van životne opasnosti, ali da ima prostrelnu ranu na levom ramenu, oštećeno mu je meko tkivo i polomljena kost. Povređeni policajac potom je prebačen u kragujevačku bolnicu, radi dalje dijagnostike. U vreme incidenta, policajac G. S bio je van dužnosti.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017