Vesti

Zajednička vežba KFOR-a i Euleksa

KFOR i Euleks su izveli zajedničku vežbu u kampu Vrelo. U saopštenju dostavljenom KIM radiju se navodi da je cilj vežbe bio da se KFOR i Euleks obuče za saradnju i da KFOR bude spreman da reaguje bilo kad i bilo gde na zahtev Euleksa u cilju bolje bezbednosti ljudi na Kosovu. Vežba je pružila priliku da se novi pripadnici KFOR-a koji su se priključili nakon rotacija obuče i da se misija prilagodi novoj strukturi. U saopštenju se objašnjava da su u vežbi simulirani neredi. “Pošto je broj demonstranata počeo da se povećava i nakon što je došlo do nekoliko ozbiljnih simuliranih sukoba, Euleks je uputio zahtev KFOR-u da ponovo uspostavi bezbedno i sigurno okruženje i slobodu kretanja. Dolaskom preko 260 vojnika KFOR-a u helikopterima i vozilima u veoma kratkom roku, započela je najvažnija faza vežbe - primopredaja između KFOR-a i Euleksa, smena policajaca na poligonu i sukobljavanje trupa KFOR-a sa učesnicima nereda korišćenjem neubojitog oružja, ali uz spremnost da se upotrebi i vatreno oružje ukoliko je neophodno”, objašnjeno je u saopštenju. Precizirano je da je u vežbi bilo angažovano preko 400 vojnika i policijaca sa velikim brojem vozila i helikoptera.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017