Vesti

Uskoro izgradnja srušene zgrade Sindikata u Kosovskoj Mitrovici

Početak izgradnje novog stambenog objekta na mestu srušene zgrade Sindikata u Kosovskoj Mitrovici očekuje se krajem leta, prenosi Kontakt Plus radio. Opština je već obezbedila jedan deo sredstava, a očekuje se i pomoć Ministarstva za Kosovo i Metohiju. Jedan deo stanara zgrade Sindikata je još uvek u zgradi Ministarstva za rad i socijalnu politiku u Bošnjačkoj mahalali, a neki su u privatnom smeštaju i Opština im plaća kiriju. Svi oni se nadaju da će uskoro dobiti krov nad glavom što bi im rešilo osnovni problem, obzirom da većina njih živi od svega 11 hiljada dinara mesečno. Predsednik Privremenog opštinskog organa Ivica Mirković kazao je Kontakt Plus radiju da se pre kraja leta ne može početi sa izgradnjom nove zgrade. "Obaveštavam stanare Sindakata da će Privremeni organ i ja na čelu sa njim učiniti sve da se taj period što pre ubrza i da što pre je moguće krenemo sa izgradnjom te zgrade. Pošto smo mi ovde samo do izbora, nova vlast koja će doći posle izbora će utvrditi kako će doći do sredstava. Mislim da je Opština obezbedila neka sredstva a verujem da će i Ministarstvo za Kosovo i Metohiju pomoći maksimalno tim stanarima", kaže Mirković. Obzirom da su stanovi u zgradi Sindikata bili različite kvadrature, prema Mirkovićevim rečima, Opština će ići na to da dobiju po nekoliko kvadrata više. Predsednik skupštine stanara zgrade Sindikata Tomislav Vučković kaže da se svi stanari nadaju da će se krajem leta zaista i krenuti sa izgradnjom kako bi konačno dobili svoj krov nad glavom. Podsetimo, tri lica su povredjena, od kojih jedno teže, kada se 4. marta prošle godine oko 1. 50 časova zgrada Sindikata u ulici Ive Lole Ribara u Kosovskoj Mitrovici urušila. Dva dana kasnije grupa stanara urušene zgrade Sindikata nasilno se uselila u nedovršenu zgradu u Bošnjačkoj mahali, čiju je izgradnju finansiralo Ministarstvo za rad i socijalnu politiku. U zgradi Sindikata živelo je oko 35 porodica.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017