Vesti

KPS: Za 7 dana u Kosovskom Pomoravlju 88 incidenata

U regionu Kosovskog Pomoravlja u poslednjih sedam dana KPS policija je zabeležila 88 incidenta. U saopštenju dostavljenom KIM radiju precizira se da su različiti incidenti zabeleženi u periodu od 24. februara do 3. marta. U saopštenju se navodi da je u kosovskopomoravskom regionu za poslednjih nedelju dana zabeleženo 19 saobraćajnih nezgoda, od toga u četiri slučaja učesnici su zadobili lakše ili teže povrede, dok je u ostalim slučajevima pričinjena materijalna šteta. Policija zadužena za regulisanje saobraćaja je u istom periodu u ovom regionu napisala 607 saobraćajnih kazni. U saopštenju se dodaje da je policija u Kosovskoj Kamenici uspela da privede dve grupe osumnjičene za tešku krađu i tom prilikom uhapsila sedam osoba uključenih u ovo krivično delo. U izveštaju policije je navedeno da se u regionu Kosovskog Pomoravlja u proteklih sedam dana dogodilo ubistvo u Gnjilanu, jedan podmetnut požar u selu Buzovik u Vitini, neovlašćeno posedovanje oružja u selu Bresalce kod Gnjilana i nekoliko teških krađa. KPS kosovskog pomoravlja je zajedno sa opštinom Klokot organizovala multietnički kamp na Brezovici za 40 učenika.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017