Vesti

Euleks: Pronaći hitna i pragmatična rešenja radi poboljšanja vladavine prava na severu Kosova

Nakon razgovora koji su danas održani u Beogradu između šefa misije Euleks na Kosovu Iv de Kermabona, ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića i državnog sekretara Ministarstva pravde Republike Srbije Slobodana Homena, dogovoreno je da postoji hitna potreba za poboljšanjem situacije u oblasti vladavine prava na severu Kosova, navodi se u saopštenju Euleksa dostavljenom medijima. Cilj razgovora bio je da se pronađu funkcionalna rešenja u oblasti pravosuđa, policije i carine, koja bi bila prihvatljiva za sve zajednice, a shodno tome razmotren je čitav niz mera za izgradnju poverenja, dodaje se u saopštenju. Takodje je dogovoreno održavanje narednih sastanaka, posebno u oblasti pravosuđa.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017