Vesti

U opštini Štrpce otvorene dve nove škole

U opštini Štrpce danas su otvorene dve nove škole, čiju je obnovu i izgradnju sa oko pola miliona evra finansirala EU, saopšteno je iz kancelarije Evropske komisije. Sredstvima EU obnovljena je i proširena škola u Brodu, dok je kompletno izgrađena škola u Sevcu. Osnovnu školu u Brodu će koristiti 150 dece školskog i predškolskog uzrasta, a obnovljene su tri učionice, višenamenski prostor, prošireno je prizemlje i ograđeno školsko dvorište. Nova škola u Sevcu koju će koristiti 230 dece, izgrađena je na tri sprata i ima četiri učionice, višenamensku prostoriju, zbornicu i druge prostorije, a takođe je izvršeno ograđivanje školskog dvorišta. “Projekti za ove škole dokaz su posvećenosti EU da pomogne svim zajednicama na Kosovu i da podrži novoizabrano rukovodstvo opštine Štrpce u pružanju odgovarajućih usluga svojim građanima”, naveo je u pisanom saopštenju medijima Krartan Bjonson, šef operacija Kancelarije za vezu Evropske komisije. „EU će nastaviti da izdvaja sredstva za obrazovanje, stambena pitanja, puteve i opštinske zgrade kako bi se popravili životni uslovi i kako bi se pomoglo Kosovu da krene napred na svom evropskom putu, takođe i na opštinskom nivou. “ Projekat je deo programa vrednog 15 miliona evra koji ima za cilj da se poboljša ekonomska i socijalna infrastruktura za građane u brojnim opštinama na Kosovu. Kancelarija za vezu Evropske komisije je od 2003. godine izdvojila više od 80 miliona evra za sprovođenje projekata za poboljšanje opštinske infrastrukture širom Kosova. Evropska unija je izgradila škole, kulturne i sportske centre, zdravstvene centre, vodovodne i kanalizacione sisteme, kao i lokalne puteve, čime doprinosi poboljšanju životnih uslova za sve građane Kosova, zaključuje se u sapštenju.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017