Vesti

Klokot: Rekonstrukcija puta Mogila-Vrbovac prioritet

Jedan od prioritetnih projekata za 2010. godinu u kosovskoj opštini Klokot biće rekonstrukcija puta Mogila-Vrbovac. Kako je za KIM radio kazao gradonačelnik ove opštine, Saša Mirković, početak projekta rekonstrukcije puta, vrednog oko 750.000 evra, predviđen je za maj ove godine. “Na listi prioriteta je izgradnja puta Mogila-Vrbovac. Projekat je urađen i čekamo pozitivan odgovor za odobravanje sredstava, za 6 kilometara puta, kako bi se počelo sa radovima”, kazao je Mirković. Decentralizovana opština Klokot trenutno radi na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže Vrbovac-Mogila, a završetak radova očekuje se aprila ove godine. Predsednik srpske opštine Klokot, Srećko Spasić, kaže da nema saznanja o projektu rekonstrukcije puta Mogila-Vrbovac, koju će sprovesti kosovska opština. „O ovom projektu ne znam ništa ali bez obzira ko god ga bude sprovodio, ukoliko građani imaju korist od toga, onda je to dobro. Ovaj put je odavno napravljen ali se nalazi u katastrofalnom stanju i to bi svakako bilo dobro uraditi. Naša opština za takve projekte nema sredstva, tako da je najmanje važno ko će projekat sprovesti sve dok građani imaju od toga neku korist“, kazao je Spasić. On dodaje da saradnje između dve opštine još uvek nema. „Za sada nema saradnje jer mi ne priznajemo njih, a oni ne priznaju nas, što ne znači da je i budućnosti neće biti“, naglasio je Spasić. U ova dva sela živi oko 2.000 stanovnika. Mogila je mešovito selo u kome živi oko 350 Srba i 1200 Albanaca, a u Vrbovcu živi oko 450 Srba. Pored ova dva sela opštinu Klokot čine još i sela Klokot i Grnčar.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017