Vesti

Protest UNS-a zbog Kušnerove uvrede Ničića

Udruženje novinara Srbije (UNS) uložilo je protest zbog nediplomatskog govora i uvreda, koje je na račun novinara Budimira Ničića, dopisnika Glasa Amerike, izrekao šef francuske diplomatije Bernar Kušner, navodi se na sajtu ovog udruženja. Kušner je Ničića nazvao “ludakom”, “bolesnikom” i “čovekom koji treba da se leči”. Ničić je juče pitao Kušnera, tokom njegove posete Gračnici, da li zna da mnoge porodice nestalih i kidnapovanih sa Kosova i Metohije njega optužuju za učestvovanje u trgovini ljudskim organima, kao i kakav je njegov stav o “Žutoj kući”. Kušner mu je odgovorio: Jeste li vi bolesni? Zar vam ja ličim na nekoga ko prodaje organe? Jeste li vi ludak? Udruženje na svom sajtu prenosi sve uvrede koje je Kušner uputio Ničiću kao i njegovo čuđenje o postojanju “žute kuće”. “Šta je to žuta kuća, pitao je Kušner. Kada mu je Ničić pojasnio, Kušner je odbrusio “Gospodine morate ići na kontrolu”. Udruženje novinara Srbije je o ovom incidentu obavestilo Međunarodnu fondaciju novinara.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017