Vesti

Izgorela dokumentacija Euleksa o organizovanim kriminalnim grupama na Kosovu

Kompletna dokumentacija o aktivnostima kriminalnih grupa na Kosovu koju je prikupljao Euleks, izgorela je u požaru, saznaje KIM radio. Dokumetacija o vezama kriminalnih grupa na Kosovu, među kojima su bili telefonski razgovori, finansijski izveštaji, imena vođa kriminalnih krugova kao i sva prateća dokumentacija nalazila se u kancelarijama odeljenja jedinice kriminalne obaveštajne službe Euleksa u Filmskom gradu u Prištini. Do požara je došlo prošle srede u ranim jutarnjim časovima, a prema saznanjima KIM radija, KFOR-ova vatrogasna brigada nije uspela da zaustavi požar koji je uništio zgradu u kojoj je bila smeštena Euleksova obaveštajna jedinica koja se bavi prikupljanjem podataka o organizovanim kriminalnim grupama na Kosovu. Kako KIM radio saznaje prelimininarni rezultati istrage pokazali su da je uzrok požara neispravna električna instalacija ali da će istraga koja je u toku istražiti detalje ovog slučaja. U Euleksu kažu da nema naznaka da je požar podmetnut. Karin Limdal, portparol Euleksa, izjavila je za “Balkan insajt” da će Euleks uspeti “da pokrene rezervnu datoteku sa kopijama podataka” koji su izgoreli u požaru. Ona je navela da požar neće uticati na rad Euleksa i rasvetljavanje “ozbiljnih zločina na Kosovu”.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017