Vesti

M. Krasnići negira da će Sejdiju i Tači u Kranju učestvovati pod imenom Kosovo-UNMIK

Porpator vlade Kosova Memli Krasnići demantovao je, u izjavi za KIM radio, pisanje albanske štampe da će predsednik i premijer Kosova učestvovati na samitu u Kranju pod nazivom Kosovo-UNMIK. On je istakao da su ti navodi netačni i da će kosovski predstavnici na regionalnoj konferenciji koji organizuju Slovenija i Hrvatska 20. marta u Kranju nastupati kao predstavnici suverene države Kosovo. „Ja nisam nigde video da mediji o tome imaju zvaničnu potvrdu od strane organizatora i siguran sam da je u pitanju obična spekulacija. Mogu vam ponoviti da će Kosovo uvek i svugde biti predstavljeno kao nezavisna i suverena država“, kazao je Krasnići. Najava da će predstavnici kosovskih vlasti u Kranju učestvovati pod imenom Kosovo-UNMIK preno je list Koha Ditore pozivajući se na diplomatske izvore u Briselu. Međutim, beogradski list Danas prenosi da su Fatmir Sejdiju i Hašim Tači pristali da na konferenciji u Kranju učestvuju pod ovim okolnostima, kao i da će ispred učesnika pisati njihova imena ali bez navođenja zemlje iz koje dolaze. Iz slovenačke ambasade listu je potvrđeno da će na samit biti pozvani i predstavnici UNMIK-a i predstavnici Kosova.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017