Vesti

Italijanski parlamentarci posetili Visoke Dečani

Visoka delegacija italijanskog parlamenta, koju je predvodio predsednik parlamentarne komisije za interne poslove Stefano Stefani, posetila je juče manastir Visoki Dečani. U razgovoru sa italijanskim parlamentarcima episkop lipljanski Teodosije preneo je sa kakvim se problemima suočavaju Srbi na Kosovu i Metohiji, a posebno u ostvarivanju ljudskih prava i prava na imovinu. Vladika je posebno naglasio da mnoge porodice čija je imovina uzurpirana ne mogu da je povrate, što je prema njegovim rečima, još jedan vid pritiska na Srbe da prodaju svoju zemlju. Zaštita identiteta i imovina Srpske Pravoslavne Crkve na Kosovu i Metohiji je takođe bila tema razgovara vladike Teodosija i Stefanija. Tokom posete Kosovu, delegacija italijanskog prarlamenta obišla je i pripadnike italijanskog KFOR-a.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017