Vesti

Kermabon pozdravlja osnivanje Radne grupe za borbu protiv korupcije

Šef misije EULEX-a Iv de Kermabon, pozdravlja osnivanje Radne grupe za borbu protiv korupcije od strane Vlade Kosova, navodi se u saopštenju EULEX-a dostavljenom KIM radiju. „Kako je već razmotreno za vreme poslednjeg zajedničkog koordinacionog odbora za vladavinu prava, moraju se stvoriti strukture da bi se obezbedilo da lokalno pravosuđe može delotvorno da se bori protiv korupcije”, rekao je šef misije EULEX-a Iv de Kermabon. „U potpunosti podržavamo Vladu u tom pogledu i toplo pozdravljamo ovu odluku, koja je u korist svih ljudi na Kosovu”, ističe Kermabon u pisanom saopštenju.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017