Vesti

Inicijativa za prevazilaženje problema naplate električne energije na severu Kosova

Grupa građana "Pokret za Kosovsku Mitrovicu" pokrenuo je danas inicijativu u pravcu prevazilaženja problema naplate električne energije na severu Kosova. U razgovoru sa predstavnicima Elektrokosmeta dogovoreno je da se sačini socijalna karta stanovništva kako bi se naplata računa za utrošenu električnu energiju sprovela na povoljniji način nego što je to slučaj u centralnoj Srbiji, izjavio je predsednik Pokreta za Kosovsku Mitrovicu Dragan Spasojević. “Dogovorili smo se da će svi neispravni računi biti otpisani u skladu sa politikom Elektroprivrede Srbije (EPS), da se izvrši blagovremena zamena neispravnih brojila koja će biti besplatna, dok će građani sami o svom trošku kupovati te uređaje, dok će socijalno ugroženim licima EPS o svom trošku kupovati brojila”, rekao je Spasojević. Na sastanku je odlučeno i da građani moraju da dozvole pristup mernim mestima ekipama Elektrokosmeta kao i da svi potrošači moraju da izmiruju svoje račune. “Pokret za Kosovku Mitrovicu podržava odluku o naplati struje na severu Kosmeta i apelujemo da svi potrošači izmiruju svoje račune”, dodao je Spasojević. Direktor Elektrokosmeta Radoje Krečković je istakao da u širokoj potrošnji narednom periodu neće biti isključenja neredovnim platišama. “To ne znači da neće biti isključivani potrošači na većem stepenu potrošnje. Građanima će biti omogućeno da otklone nedoumice u smislu neispravnih brojila ili neispravnih računa”, kazao je Krečković. Pre dva meseca, posle deset godina, građani na severu Kosova i Metohije dobili su prvi put račune za utrošenu električnu energiju.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017